Grad Pazin nudi poticaje za izradu glavnog projekta solarne elektrane

Grad Pazin je raspisao natječaj za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije, za vlastitu potrošnju u kućanstvu.

Ovim natječajem Grad Pazin želi pomoći svojim sugrađanima da se na vrijeme pripreme i ostvare pravo na državnu subvenciju, obzirom da se očekuje Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za sufinanciranje ugradnje sunčanih elektrana na obiteljskim kućama.

Prijavitelji kroz natječaj Grada Pazina mogu ostvariti:

  • Sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane u iznosu od 50%, kojim će on za nositelja prijave iznositi maksimalno 200,00 EUR (1.506,90 HRK);
  • Dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za glavni elektrotehnički projekt sunčane elektrane izrađen i plaćen u 2023. godini u iznosu od 50%, maksimalno do 200,00 EUR (1.506,90 HRK).
  • Punu podršku u prijavi na nadolazeći javni poziv FZOEU za sufinanciranje ugradnje sunčane elektrane, a što uključuje administrativnu podršku te podršku u pronalasku pouzdanog izvođača sunčane elektrane i nabavi opreme.

Natječaj je otvoren za podnošenje prijava od 5. rujna do 1. prosinca 2023. godine. Rezultati Javnog poziva biti će objavljeni u roku od 15 dana od zatvaranja natječaja.

Detalji natječaja kao i prijavni obrazac dostupni su na ovoj poveznici: https://www.pazin.hr/javni-poziv-za-sufinanciranje-izrade-glavnog-elektrotehnickog-projekta-suncane-elektrane-za-vlastitu-potrosnju/?fbclid=IwAR3HwRWkcYZCKhF15tngH5le0SqX8Y6bGpLfxYMBc-qC7vzBtNFx9JzFVxA#more-38748

Naša web stranica koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i za analizu prometa