Općina Štrigova – javni natječaj za sufinanciranje fotonaponskih elektrana.

Općina Štrigova raspisala je Javni natječaj za sufinanciranje fotonaponskih elektrana za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju, u samostalnom (off – grid) ili mrežnom radu na području Općine Štrigova. Prihvatljivi troškovi po ovom Javnom natječaju su troškovi izrade dokumentacije te troškovi izvođenja radova tj. nabave i ugradnje sustava i opreme. Iznos sufinanciranja koje je od 50% od ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova, ali najviše do 4.000,00 EUR (tri tisuće eura). Razdoblje prihvatljivosti troškova je od 16. studenoga 2023. do 31. prosinca 2024. godine.

Prihvatljivi su projekti izgradnje fotonaponske elektrane čija snaga prelazi 4 kW.

Prihvatljivi su projekti nadogradnje postojeće fotonaponske elektrane. Za nadogradnju postojeće fotonaponske elektrane se primjenjuju jednaki uvjeti kao i za izgradnju nove fotonaponske elektrane.

Vrijeme nastanka troška dokazuje se datumom izdavanja računa od strane ovlaštenog energetskog certifikatora/projektanta/izvođača radova te obavezno mora uključivati specifikaciju nastalih troškova, a koja mora biti izrađena sukladno Tehničkim uvjetima. Nije prihvatljivo da prijavitelj sam kupuje materijal ili opremu, a izvođač samo izvodi radove.

Prihvatljivi troškovi su oni troškovi koji nisu već financirani iz drugih izvora javnih sredstava županijskog, državnog proračuna i/ili proračuna Europske unije odnosno koji ne podliježu dvostrukom financiranju.

Javni natječaj će biti otvoren do 31. prosinca 2024. godine. Više na: https://opcinastrigova.hr/javni-natjecaj-za-sufinanciranje-fotonaponskih-elektrana-u-2024/

opcina-strigova

Naša web stranica koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i za analizu prometa