Solarne elektrane za poljoprivredna gospodarstva: Javni poziv za dodjelu sredstava Zagrebačke županije

Zagrebačka županija objavila je 12. travnja Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije poljoprivrednim gospodarstvima.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika/obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava/šumoposjednika/subjekata u ekološkoj proizvodnji, koje ujedno nemaju nepodmirenih obveza prema evidenciji koju vodi nadležna Porezna uprava.

Prihvatljivi troškovi su troškovi dostave, nabave i ugradnje sunčane elektrane, trošak opremanja obračunskog mjernog mjesta i troškovi izrade projektne dokumentacije. Uvjeti za dodjelu potpore su da vrijednost ulaganja iznosi najmanje 5.000 eura, podnositelj ima zadnji važeći dokaz zakonitosti i knjižni je vlasnik objekta te da su troškovi u potpunosti plaćeni dobavljaču robe, odnosno usluge. Prihvaćaju se troškovi nastali u razdoblju od 16.11.2022. do 15.11.2023. godine. Intenzitet potpore po korisniku kreće se od 30% do 70% vrijednosti ulaganja, a najviše do 10.000 eura.

Javni poziv otvoren je do 15. studenog 2023. godine.

Više na:

https://www.zagrebacka-zupanija.hr/natjecaji/499/javni-poziv-za-dodjelu-potpora-male-vrijednosti-za
obnovljivi izvori energije

Naša web stranica koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i za analizu prometa